Hill Court was originally built in the late 17th Century, then added to, and is reputed to have been remodelled in the 18th Century by the Shrewsbury architect Thomas Farnolls Pritchard.  
Two major phases of work have been carried out on the main house.
The first was the restoration of the external envelope.This included complete re-roofing, the refurbishment and replacement of windows, repairs to decayed stone work and, at the same time, the damp proofing of the basement. All the original detailing was carefully maintained during the repair works.
The second phase of work included the replacement of services within the house, great care being taken to conceal these within the structure. 1,000 square metres of oak flooring was replaced. Internal joinery, fixtures and fittings were restored and reinstated, while carefully adapting the house for both private use and as a conference facility.
The ornate plaster ceiling above the main staircase is heavily decorated with a wreath of fruit and flowers and was in a very weak condition.This had to be carefully pinned and supported from above in order to regain its stability. At the same time, some of the missing decoration was replaced.
Architects: Jordi Architeken and Hook Mason