Half Timbered Barn  
What a challenge it was for the architect to use the unusual configuration of this barn and its connected buildings to create a highly insulated, practical and interesting family home.The cow shed was converted to become the kitchen showing off the roof trusses, above stainless steel units and a stone floor.
Semi-circular windows now fill what were once blind arches in the west wall.
The central section of the building was kept as one room open to the underside of the rafters, which at ground level is separated from the dining area with a two way fireplace. A semi-circular staircase leads from this central section to a gallery landing which acts as a link between the first floor rooms.
The vertically boarded maple doors, the oak window frames, the stone floors covering the underfloor heating and the interesting use of stainless steel all show the wide range of materials that have been used in this project.
Architect: N. de St. Criox
 
  Print Friendly  
Company Regisitration No. 828005 - VAT No. 133852571
Website by Orphans Press